Starta en restaurang

Finansiera din restaurang

Funderar du på att starta upp din egen restaurangverksamhet? Eller har du redan en befintlig restaurang och vill få loss mer kapital så att du kan investera i fler köksmaskiner, bord och stolar eller andra inventarier? Då är det bra att känna till alla de olika sätt du kan få in extra pengar för att kunna investera i din verksamhet.

Hos Lånakuten kan du enkelt hitta snabblån med kort återbetalningstid, vilket passar väl när du behöver investera snabbt i ditt företag. Låneakuten listar och jämför snabblån från trettio olika långivare, vilket gör det möjligt för dig att hitta ett lån med lägsta möjliga ränta. Här kan du också läsa mer om hur snabblån fungerar och vad du behöver tänka på för att få ett så ekonomiskt fördelaktigt lån som möjligt.

Öppna en egen restaurang

Om du har tänkt på att öppna din egen restaurangverksamhet vet du säkert att konkurrensen på marknaden är hög och att det krävs mycket arbete i början. Det är därför viktigt att du först tänker igenom vilken nisch din restaurang ska verka inom, till exempel inom en viss matkultur som indiskt, afrikanskt eller kinesiskt. Du kanske har god kunskap inom vegetarisk matlagning eller hälsokost? Det är också viktigt att öppna restaurangen i ett bra geografiskt läge så att du får många potentiella besökare.

När du har hittat rätt nisch och läge behöver du även köpa in en bra och funktionell inredning till verksamheten. Här kan det behövas ett litet snabblån för vissa inventarier, om du inte har hittat finansiering på annat sätt. En restaurang behöver arbetsbord och skåp samt köksinredning för matberedning. Matsalen behöver förstås också stolar och bord, och här är det klokt att utgå från restaurangens tema för att skapa en välkomnande miljö som besökarna vill komma tillbaka till om och om igen. Ett restaurangbesök ska vara en helhetsupplevelse, där det är lika viktigt med personalens bemötande som hur maten smakar samt inredning, eventuell musikunderhållning och priser.

Omställningsstöd till restaurangbranschen

Under coronakrisen har Skatteverket beviljat ett stort antal ansökningar kring omställningsstöd. Det har som syfte att hjälpa de företag som har sett en minskning av sin omsättning med minst 30 % under månaderna mars och april i jämförelse med förra året. Den största andelen av stödet som gått ut har beviljats till hotell- och restaurangbranschen. Ungefär 2 000 företag har fått dela på 320 miljoner kronor. Detta eftersom branschen har fått ett stort tapp i omsättning på grund av coronakrisen.

De flesta av ansökningarna som skickats in kommer från företag som ligger i Stockholmsregionen. Det är framför allt mindre verksamheter som väljer att söka omställningsstöd. Företag som har under 50 anställda har hittills stått för upp till 99 % av alla ansökningar. De har också fått ungefär 60 % av det stöd som har beviljats. För att kunna få stödet krävs att företagen avstår från att göra vinstutdelningar mellan mars 2020 och juni 2021.

Kommentarer inaktiverade för Finansiera din restaurang
ashe