Starta en restaurang

Öppna din egen restaurang – detta ska du tänka på

Går du i tankarna om att öppna upp din alldeles egna restaurang? Kanske har du länge funderat på det eller så har du nyligen börjat intressera dig för branschen. Att öppna upp en restaurang kräver hårt arbete och du får räkna med ett flertal veckor eller månader där du går kort om pengar. Det finns många olika restauranger på marknaden och med det sagt är konkurrensen väldigt hård.

Innan du öppnar en restaurang finns det en hel del saker som är viktiga för dig att tänka på. Det kan till exempel handla om hur du ska få en bra buffert (ett exempel är att ansöka om byggnadskreditiv från Tessin), men det kan också handla om valet av område, nisch på restaurangen och mycket mer. Här nedan har vi samlat en lista med några riktigt tänkvärda punkter som du bör ha med dig när du planerar att starta en restaurang.

Så lyckas du med restaurangen

1. Budget och buffert

För att du ska kunna starta upp en restaurang krävs det pengar – mycket pengar! Många använder sig av företagslån eller krediter för att kunna lyckas, men har du mycket sparade pengar är detta naturligtvis det bästa alternativet. Gör en tydlig plan för hur mycket pengar du kommer att behöva och räkna även med en buffert. Det kommer att ta ett tag innan din restaurang kommer igång ordentligt och du går med vinst.

2. Välj rätt område

Det är lätt hänt att man tänker på bekvämligheter när man ska välja område. Kanske känns det bäst att ha restaurangen så nära det egna hemmet som möjligt, men är det verkligen det bästa? Du behöver säkerställa att platsen för din restaurang inte är folktom den största delen av dagen och att det är lätt för människor att både se och ta sig till din restaurang.

3. Konkurrens

Hur ser konkurrensen ut i ditt område? Finns det många andra restauranger? Det här behöver inte alltid betyda något dåligt. En restaurang som ligger på en restauranggata kan i många fall lyckas bättre, just på grund av att många människor vistas på platsen. Se bara till att ditt koncept eller nisch sticker ut ur mängden. Finns det många grekiska restauranger i närheten, då kanske du ska satsa på amerikansk mat istället?

4. Driv och engagemang

Få personer som öppnar restaurang för första gången är medvetna om hur mycket slit det är i början. Du behöver alltså vara säker på att ditt intresse och ditt driv för restaurangen är tillräckligt stort för att du ska kunna ta dig igenom den första tiden av långa, sena nätter och få intäkter. Ett bra sätt att förbereda sig är genom att tala med andra människor i branschen och be om råd, tips eller vägledning.

Kommentarer inaktiverade för Öppna din egen restaurang – detta ska du tänka på
ashe