Typer av restauranger

Restaurang med michelinstjärnor

Att få en stjärna i guide Michelin är en mycket stor utmärkelse och det siktar troligen alla restaurangägare på. Namnet Michelin är det nog många som känner till. Det är nämligen däcktillverkaren som också ger ut guiden. Den första upplagan kom ut redan år 1900. I dag finns guiden i stort sett i alla världens länder och den recenserar både hotell och restauranger.

Att få stjärnor

Det är ingen lätt sak att få en eller flera stjärnor i guiden. En stjärna betyder mycket, och tre stjärnor betyder att det är värt att resa till ett land bara för att besöka restaurangen. Om man vill gå på en restaurang med tre stjärnor bör man boka bord i tid. Man måste räkna med mellan ett till två års väntetid. År 2011 fick endast 15 restauranger tre stjärnor.

Bedömningen

Guide Michelin bedömer restaurangerna efter fem olika faktorer. För det första efter tillagande, smak och kvalitet. De bedöms också efter kvalitet över tid, hur mycket man får för pengarna och om kocken har lyckats att finna och skapa ett eget uttryck. Det gäller för alla restauranger att upprätthålla sina resultat. Guiden kommer ut varje år och att tappa stjärnorna är det värsta som kan hända.

Kommentarer inaktiverade för Restaurang med michelinstjärnor
ashe