Typer av restauranger

Husmanskost på menyn

Husmanskost, vad är det? Termen husmanskost är antagligen inte lika känd idag bland sushi, pizza och annat som den var för 10-15 år sedan. Husmanskost är det lokala köket helt enkelt. En typisk husmanskost i Sverige är köttbullar, kokt potatis, brunsås och lingon. Vilka restauranger serverar den här typen av kost i dag och beställs den?

Dagens lunch

Husmanskost av något slag finns ofta med på dagens lunch hos restauranger. Det är vanligen mat som alla kan äta och den kan relativt lätt anpassas efter allergier mot mjölk, gluten eller till vegetarianer. När det gäller lunch är målgruppen ofta stor och blandad. Det gör husmanskosten till ett utmärkt val att servera.

Turister efterfrågar den

Husmanskost är ofta också rätter som efterfrågas av turister. Se till exempel på IKEA där svensk husmanskost serveras över hela världen. När man åker till ett främmande land vill man nämligen gärna prova på den lokala maten. Du vill säkert prova lokala rätter när du åker till ett annat land. Det känns lite exotiskt. Även om svensk mat inte känns så speciell för dig, kommer den att vara det för andra personer.

Barnmenyer

Även när det gäller barnmenyer och alternativ för barn finns husmanskost med. Många är nämligen vana vid att äta köttbullar, pannkakor och liknande. Barnen tycker om det och priserna behöver inte sättas speciellt högt för att restaurangen ska gå plus på serveringen. Om barnen är nöjda med maten är också föräldrarna det och de kan äta i lugn och ro. Om restaurangen sedan också erbjuder lite kritor och en målarbok barnen kan titta lite i under tiden eller efter de har ätit upp brukar hela familjen bli ännu nöjdare och middagen kan fortsätta i ro.

Kommentarer inaktiverade för Husmanskost på menyn
ashe