Typer av restauranger

Exklusiv restaurang

Det finns lyxiga restauranger och så finns det riktigt exklusiva sådana. Många menar att de här restaurangerna ger en erfarenhet som inga andra restauranger kan slå, och många gånger är det så. På en exklusiv restaurang blir gästen professionellt bemött och denne ska känna sig som restaurangens huvudperson. Många av de riktigt exklusiva restaurangerna finns med i White Guide som finns i hela världen. De prövar och bedömer restaurangerna på flera sätt och efter flera besök.

Vad krävs av en exklusiv restaurang?

Det krävs en hel del för att en restaurang ska ses som exklusiv enligt kriterierna. För det första ska servicen vara helt oklanderlig. Väntetiden ska vara obefintlig och man ska inte behöva be om att få vattenkaraffen på bordet påfylld. Dukarna ska vara ständigt rena och klädseln ska vara proper.

Restaurangens inredning ska också vara passande för temat. Stolarna ska vara sköna och borden ska vara av rätt storlek. Det ska inte vara för trångt men borden ska inte heller kännas för stora för det aktuella sällskapet. Alla tester sker utan att restaurangen är varnad. Det förekommer alltså inte att testpersonerna får radikalt mycket bättre service.

Kommentarer inaktiverade för Exklusiv restaurang
ashe