Typer av restauranger

Lyxigare restauranger

Den som är beredd att betala lite mer för sin mat kan få det allra bästa. Om man vill ha unika upplevelser gällande matens utseende, smak och en service som absolut inte går att klaga på är det lyxrestaurangerna man ska rikta in sig på. Men priserna är därefter. Det gamla ordspråket lyder att smakar det så kostar det, och man kan verkligen säga att det stämmer i restaurangbranschen.

Dyra restauranger

Oavsett om man har en stor eller en liten plånbok kan man äta på restaurang. För den som vill betala lite extra och även få lite extra är det kanske värt att ta en resa till Japan och städerna där. Där finns nämligen restaurangen Kitcho. Den ligger i den japanska staden Kyoto och som middagsgäst får man ett privat litet rum inne i restaurangen. Gästerna får äta kaiseki, en riktig delikatess i Japan. Kaiseki är flera små rätter som arrangeras fint. De visar alla upp kockarnas förmåga att hantera olika element och verktyg i köket. Kanske är det inte så konstigt att det är just lyxmat som serveras. Restaurangens ägare är nämligen mästare i japansk tecermoni, vilket är en mycket ärofylld titel. För att delta i kalaset får dock två personer totalt punga ut med nästan 8000 konor för en gemensam middag på restaurangen.

Att inte gilla dyr mat

Dyr mat är ofta lyxig för många och de njuter av den. Men det finns faktiskt några som inte tycker att det är värt pengarna. Många gillar inte de dyra ingredienserna och tycker att det är bortkastade pengar. Belugakaviar är en sådan sak som är extremt dyr. Den kostar flera tusen kronor bara för några gram men det betyder absolut inte att alla tycker om den, snarare tvärt om. Många som besöker de dyra och lyxiga restaurangerna menar att de precis lika gärna hade kunnat gå på en billigare restaruang. Maten serveras i små portioner och ofta betalar man mer för restaurangens namn och för att kända kockar lagat maten. Den person som går på restaurang för att få en stor köttbit och för att verkligen äta sig mätt får ofta beställa in flera små rätter för att komma i närheten av mättnadskänsla. När notan sedan kommer in kan många bli chockade över att de minsta rätterna många gånger kostar mest. Det är helt enkelt en lite mer komplex uppläggning man betalar för.

Det är inget fel med att gå på dyra restauranger och betala dyrt för mat men man kan inte heller klandra alla de personer som inte anser det värt pengarna. Det har helt enkelt med smaken att göra. Vissa föredrar en hamburgare med dressing, medan andra vill ha sniglar med vitlökssmör eller kanske en finare soppa.

Kommentarer inaktiverade för Lyxigare restauranger
ashe