Starta en restaurang

Vegetariska restauranger i Stockholm

Att det dyker upp allt fler vegetariska och veganska restauranger runt om i Stockholm är inte så konstigt. Ett allt större antal av det svenska folket väljer att äta en växtbaserad kost, av flera olika anledningar. På grund av hälsan, för klimatet, för djuren eller av politiska skäl. Antalet vegetariska och veganska restauranger i Stockholm har därför ökat.

Här är en sammanställning av några av de mest populära ställena i storstaden. Läs mer om du är på jakt efter en härlig restaurangupplevelse, eller kanske söker inspiration för att delta i den nya trenden och starta en vegetarisk eller vegansk restaurang. Efter några besök är du snart redo att söka ditt eget företagslån och starta ditt egna hak med vegetarisk meny!

Fallomi

Fallafel, hallomi, hummos… Känner du också hur magen kurrar och det vattnas i munnen så snart tankarna förs till dessa maträtter? Då ska du gå till Fallomi, som ligger på Ringvägen på Södermalm i Stockholm. Restaurangen drivs bland annat av skådespelaren Joel Kinnaman och skådespelaren Mahmut Suvakci. Är du ett fan så kanske du lyckas med att stöta på någon av dessa!

Farang

På restaurangen Farang serveras vegetarisk och vegansk mat från det sydostasiatiska köket. Restaurangen är inrymd i härliga och rymliga industrilokaler på Thulegatan i centrala Stockholm. Här serveras det lyxiga rätter från olika länder i södra Asien, som Thailand, Vietnam och Malaysia.

Fotografiskas Restaurang

Fotografiska Museet, som ligger på Södermalm, har utsikt över några av Stockholms vackraste stadsdelar. Högst upp ligger museets restaurang, som serverar vegetarisk mat av god kvalitet. Besök en utställning av fotografi i hög klass och avsluta med en kulinarisk upplevelse på Fotografiska.

Chutney

Chutney är en härlig klassiker som ligger inrymd i en liten och mysig lokal på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm. Varje dag serveras här en god dagens rätt med sallad och bröd som tillbehör. Du kan också välja att beställa andra rätter från menyn. Kom hungrig – portionerna är mycket rikliga.

Taku-Taku

Den veganska snabbmatskedjan Taku-Taku har snabbt blivit ett populärt tillhåll för veganer och andra med en förkärlek för det växtbaserade köket. Taku-Taku säger att de lagar så kallad “slow-cooked” street food, som hämtar inspiration från liknande trender i Kalifornien. Här kan du äta allt från tacos till yum buns.

Restaurang Minh Mat

Den lilla restaurangen Minh Mat, som ligger mitt emot Vasaparken nära St Eriksplan, serverar mat från Vietnam. Här kan man äta såväl vegetariska som köttbaserade rätter. Den vegetariska och veganska menyn är dock riklig och därför är restaurangen ett säkert kort för vegetarianer och veganer. Ägaren av restaurangen har även en populär kokbok publicerad, vilket är perfekt för den som inte kan få nog av det vietnamesiska köket.

Kommentarer inaktiverade för Vegetariska restauranger i Stockholm
ashe