Starta en restaurang

Restauranger med annorlunda koncept och menyer

Vad tänker du på när du hör ordet “restaurang”? Förmodligen ett ställe att äta på, det är såklart grundläggande. Men vad tänker du på för typ av restaurang? Förmodligen någon som ändå är rätt typiskt. Kanske en restaurang som serverar indisk, italiensk eller Thailändsk mat. Kanske någon riktigt lyxig. De flesta restaurangerna är trots allt rätt ordinära, åtminstone sett till vad de serverar. Om än att de kan göra det mer eller mindre väl.

Du måste inte vara kock för att jobba med restauranger (även om det förstås är en fördel om du har ett matintresse). Om du vill jobba exempelvis med restaurangutveckling kan du besöka https://www.theplace.se/. En onlineplattform med målsättningen att föra rätt kompetens till rätt plats. Deras grundidé är nämligen att om du jobbar på rätt ställe så blir ditt liv mycket bättre. Rätt självklart egentligen, men det är få arbetsförmedlare som verkligen praktiserar det.

Sen finns det restauranger med riktigt märkliga koncept och menyer. Ta Harvey Washbangers i Texas-staden College Station i USA som exempel. Där kan besökarna tvätta sina kläder, samtidigt som de väntar kan de beställa en öl och äta en hamburgare. The Avocado Show är ett franchise som finns i bland annat Amsterdam och Bryssel. Precis som namnet avslöjar är det avocado som ligger i fokus. Alla rätter på deras meny innehåller avocado i en eller annan form. Dans le Noir presenterar ett annat nytänkande restaurangkoncept. Hos dem bygger idén på att gästerna inte ska kunna se maten som serveras till dem – av blinda servitörer. Maten serveras i totalt mörker vilket ger en inblick i hur det är att vara blind, samtidigt som maten upplevs på ett annorlunda sätt.

Så vad vill jag säga med detta? Tja, kanske något om att det inte är fel att tänja på gränserna ibland.

Kommentarer inaktiverade för Restauranger med annorlunda koncept och menyer
ashe