Starta en restaurang

Mer än bara restauranger

God mat går att finna nästan överallt i världen, men maten är bara en del av din matupplevelse. Vissa restauranger i världen har tagit detta på allvar och erbjuder sina gäster en upplevelse dem sent kommer att glömma. Här följer några restauranger som kommer få dig att tappa hakan!

Grotta Palazzese, Italien

Byggd på kanten av ett berg, väldigt likt ingången till Batmans grotta, och med utsikt över Adriatiska havet, finner du en restaurang med en av de mest enastående vyerna du hittar i världen. Hotellrestaurangen Grotta Palazzese ligger 74 meter över havet, byggd i en bergsvägg i Polignano a Mare i södra Italien. Den romantiska belysningen och det fantastiska landskapet har under flera årtionden gett par från hela världen chansen att dela ett glas champagne tillsammans med den fantastiska maten som serveras. Restaurangen är bara öppen mellan maj och oktober och fylls väldigt snabbt, så om du letar efter ett romantiskt ”get-away” bör du skynda dig!

Per Aquums, Maldiverna

Vill du bli lätt berusad medan du skådar korallrev? Då bör du besöka Per Aquums Niyama-resort på Maldiverna. Där grundades den första nattklubben under vatten, Subsix. Nu har Subsix förvandlats till en lyxig restaurang. Niyama-anläggningen ligger fyrtio minuter utanför den Maldiviska huvudstaden i Malé. Tre långa trappor ner under vattenytan finner du denna otroligt läckra restaurang. Inte nog med det, maten är lika fantastisk som vyn!

Villa Escudero, Filippinerna

Om du reser till Filippinerna och föredrar en matupplevelse med fötterna plaskandes i friskt vatten, då är Villa Escudero Resort’s Waterfalls Restaurant stället för dig. Utomhusanläggningen, som ligger i mitten av ett vattenfall och en liten flod, erbjuder autentiska lokala maträtter (skaldjur) medan gästerna sköljer sina fötter i det grunda rinnande vattnet. Efter att ha ätit uppmuntras du också att doppa huvudet i strömmen som ett avslut på denna läckra måltid. Med väldigt god mat och en ännu bättre omgivning kan det inte bli annat än succé.

Kommentarer inaktiverade för Mer än bara restauranger
ashe