Starta en restaurang

Leverantörer

När man har en restaurang måste man ha ingredienser och råvaror. Det spelar ingen roll vilken inriktning man har. Om man inte kan laga mat på grund av att allt är slut får man stänga. Man kan inte öppna om bara en rätt på en stor meny kan lagas. Därför gäller det att få tag i bra och seriösa leverantörer.

Rätt leveranstider

Den leverantör man använder måste kunna leverera varorna inom rätt tid. Om lastbilen alltid är försenad kan det vara bra att leta efter en annan leverantör. Man måste se till att beställningarna kommer fram. Att betala för en sen beställning där varorna kanske inte längre håller rätt temperatur är inte hållbart i längden.

Hygien

Leverantören ska också känna till hur livsmedlen ska fraktas. Kyckling kan till exempel inte ligga i rumstemperatur och mjölken mår inte så bra i frysen om den ska vara färsk. Inte heller frukten vill åka i frys. Rent hygieniskt ska transporten också uppfylla alla krav. Det kan vara klokt att fråga andra restauranger i närområdet vilka leverantörer de använder. Ibland är de villiga att avslöja sina leverantörer då de trots allt har bättre priser och ser chansen att samfrakta.

Kommentarer inaktiverade för Leverantörer
ashe