Starta en restaurang

Spara pengar vid restaurangbesöket

Det händer att vi undviker restauranger eftersom det kan kosta en hel del att äta ute regelbundet. Men det finns faktiskt tips på hur du kan spara lite pengar när du bestämmer dig för att besöka en restaurang. Många restauranger erbjuder lunchspecialer eller middagsspecialer. Dessa måltider är ofta några kronor billigare jämfört med andra maträtter. Skulle du inte vara intresserad av maten som erbjuds finns det dock fler tips på hur det går att spara några kronor.

Rabatter

Många matställen erbjuder ibland kuponger eller rabatter. Dessa kan minska priset för din måltid en hel del. Det finns ibland speciella erbjudanden för vissa personer, som studentrabatt eller seniorrabatt. För att ta del av dessa rabatter är det dock viktigt att du uppfyller kraven. Genom att ta del av en seniorrabatt måste du till exempel vara över en viss ålder. Studentrabatten innebär självklart att du måste vara student, men det kan finnas åldersgränser även för denna typ av rabatt.

Undvik alkohol

Alkohol är ofta rätt dyrt på restauranger. Ett sätt att spara pengar är helt enkelt att undvika dessa drycker. Det bästa är att du endast beställer vatten. Vissa matplatser erbjuder dessutom gratis påfyllningar, vilket är ett stort plus. Ifall det finns juice, saft eller te kan detta också vara ett bra och billigare alternativ istället för alkohol.

Beställ inte förrätt och efterrätt

Besöker du en restaurang som erbjuder flera rätter – alltså förrätt, varmrätt och efterrätt – kan du undvika att beställa en av varje. Fokusera istället på huvudrätten för att spara lite pengar. Det finns matplatser som erbjuder bröd och liknande utan någon kostnad, utnyttja detta!

Är du på dejt kan det vara trevligt att dela en dessert istället för att välja varsin. Ifall huvudrätten var stor är det dessutom inte säkert att ni orkar äta en hel dessert.

Kommentarer inaktiverade för Spara pengar vid restaurangbesöket
ashe