Starta en restaurang

Ekonomi och restaurang

Det kostar pengar att driva en restaurang. Den som påstår något annat ljuger, men å andra sidan finns det också pengar att tjäna när man har kommit på ett vinnande koncept. Hur ska man göra?

Hitta rätt nisch

För det första måste man hitta rätt nisch inom restaurangvärlden. Kanske går husmanskosten bra medan pizzorna kostar mer än vad de smakar? Då vet man ganska snabbt vad man ska satsa på. Det gäller att hålla nere priserna samtidigt som maten håller en god kvalitet. Sedan är såklart bemötandet viktigt. Den som bemöter kunderna bäst kommer att få fler gäster. Kanske kan man skicka med en extra läsk eller sallad ibland?

Sponsring och stipendier

För att få ekonomin att gå ihop kan det också vara bra att söka stipendier och sponsring. Inom nästan alla kommuner finns det sportlag som behöver mat då och då. Kanske kan de betala ett par kronor per år mot att de får mat vid ett par tillfällen? Det kan också vara bra att titta på om starta eget bidrag erbjuds hos Arbetsförmedlingen eller om någon förening i kommunen har något liknande för nystartade företag.

Kommentarer inaktiverade för Ekonomi och restaurang
ashe