Starta en restaurang

Starta foodtruck

Vem har sagt att en restaurang måste vara belägen på en fast plats? Varför skulle en restaurang inte kunna stå på hjul? Jag pratar förstås om en foodtruck, kanske blir det du som startar den första foodtrucken som får samma status som en restaurang? En foodtruck kan också vara ett komplement till en vanlig restaurang, ett sätt att nå ut till kunder som ni annars inte skulle nå.

Ordna finansieringen

En av de första frågorna du behöver ta ställning till om du vill starta en foodtruck är finansieringen. I princip alla typer av företagsverksamheter behöver någon typ av startkapital. I det avseendet har du en hel del att ta ställning till. Du kan till exempel ta lån utan inkomst om du saknar det för tillfället. Du kan också ta företagslån när du väl startat ditt företag.

Köp en bil att bygga om

Du behöver inte världens lyxigaste foodtruck för att starta verksamheten. Du kan köpa någonting betydligt enklare som är begagnat, en skåpbil eller liknande. Att bygga om den till en foodtruck kan vara ett roligt projekt. Innan dess behöver du kanske fundera över vad verksamheten ska ha för logotyp. Det blir betydligt snyggare och mer enhetligt om du sedan kan måla din foodtruck i färger som överensstämmer med din grafiska profil.

Fixa tillstånd

Det här momentet får du inte under några omständigheter glömma bort. När det gäller det här momentet är det en klar fördel om du är ute i god tid. Att få alla tillstånd som krävs tenderar att både ta mer tid och pengar i anspråk än vad man först tänkte sig. Hör av dig till den kommun där du ska bedriva verksamheten för att få fler detaljer.

Kommentarer inaktiverade för Starta foodtruck
ashe