Arbeta på restaurang

Tidig morgon och sen kväll

När man arbetar i ett kök måste man vara beredd på att arbetstiderna kan variera stort. Det är inte heller alltid de är de bästa tiderna man har haft i arbetslivet. Ofta kan tiderna antingen bestå av att man börjar tidigt på morgonen och slutar vid lunch eller av att man börjar på kvällen och slutar mitt i natten. Ibland har man också delade skift så att man först jobbar på morgonen och sedan senare på kvällen. Man ska inte heller glömma bort att köket ska städas och att allt ska diskas efter jobbet. Det tar en hel del extra tid.

En vanesak

Till en början kan arbetstiderna vara jobbiga och man kan snabbt känna sig frustrerad. Men det är faktiskt en vanesak. Många som arbetar inom kök menar att det är som jobbigast att arbeta efter fröken Ur under de första veckorna men att det sedan blir bättre och bättre. Man har oftast koll på sina arbetspass i förväg och det gör att man kan planera sin vardag på ett bra sätt. Undantag kan dock förekomma om någon blir sjuk och man får rycka in och ta ett extra pass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *