Arbeta på restaurang

Vem passar för arbetet?

Det är stressigt att arbeta i ett kök oavsett vilket yrke man har. Det betyder att man måste vara enormt stresstålig. Man får inte börja slarva bara för att det börjar bli ont om tid utan allt måste bli korrekt gjort. Maten måste bli färdig innan den skickas ut även om bordet har fått vänta. Vilka andra egenskaper är det bra att ha om man vill arbeta som kock i framtiden till exempel?

Bra på att laga mat

Om man vill arbeta i ett kök måste man vara en person som gillar mat. Det är en fördel om man också är bra på att laga den men om man inte gillar mat kan man inte heller bli duktig på att skapa fina rätter. Man måste ha ett intresse och ett naturligt smaksinne.

Ta människor på rätt sätt

Det är också en förutsättning att kunna ta och bemöta människor på rätt sätt. Om en kund klagar och vill prata med kocken måste denne kunna bemöta gästen. Kocken kan inte skrika och gapa för då kommer kunden inte att komma tillbaka och även andra matgäster kan bli skrämda och lämna restaurangen. Om en kund inte är helt nöjd är det på sin plats att föra en normal diskussion och se vad som inte är till belåtenhet. Kanske kan man förstå vad som blivit fel. Även om man inte kan det bör man kompensera gästen på lämpligt sätt. Undantag är förstås om gästen har ätit upp nästan hela rätten och sedan påstår att den är kall, eller så dålig att den inte går att äta.

Kommentarer inaktiverade för Vem passar för arbetet?
ashe