Starta en restaurang

En billig bästsäljare

En restaurang med pulled pork på matsedeln blir snabbt populär. Denna kötträtt serveras ofta som en hamburgare med bröd och pommes frites. Vanliga tillbehör är karmelliserad lök, barbequesås och ett par baconskivor. Det finns olika styck-delar av gris som lämpar sig som råvara till denna rätt. Köttet steks först i 30 minuter på 230 grader i varmluftsugn. Sedan tillsätts vatten, morötter, lök och kryddor. Köttet får sedan koka i 2 timmar på låg värme. När du låtit köttet svalna kan du lätt skilja det från benet med händerna. Eftersom du kokat sönder köttet lossnar det lätt. Man bör välja seniga och beniga styck-detaljer som bringa eller bog till pulled pork. Ett annat alternativ är griskinder. De möra delarna av grisen som filén eller kotlettraden passar inte för denna rätt. En slaktare är säkert glad för att hitta en köpare till grisdelar som inte efterfrågas särskilt ofta av kunderna. Griskinder kostar under 50 kr/kg. Om du säljer den välsmakande rätten för 150 kronor i restaurangen så gör du en rejäl vinst.

Rörmokaren är kökets bästa vän

Restaurangdrift har många komponenter, det handlar inte bara om matlagning och servering. I ett kök där olika råvaror tillreds skapas mycket avfall. Du kan gå in på Rörfokus.se, och finna ett urval av produkter som kan underlätta dessa problem. Eftersom mängder av olja och fett måste spolas bort efter varje arbetsdag är påfrestningarna på rör och avlopp stora i denna bransch. En slamavskiljare eller en avloppstank kan vara räddningen för en restaurangägare. Många kök är omoderna och kan drabbas av av översvämningar på grund av igenkorkade rör. När du gjort ditt köp på kan du få din beställning levererad vid dörren. Det finns också möjligheter att att få hjälp med tillbyggnad av fläktrum och wc.

Kommentarer inaktiverade för En billig bästsäljare
ashe