Inredning
Restaurangen måste också ha inredning. I köket krävs det alla möjliga bänkar, bord och skåp för matberedning och förvaring. Det kan också vara välbehövligt med spisar, stekbord och ugnar för att kunna laga maten. De kan vara tillverkade i flera olika material men det vanligaste är troligen rostfritt stål. Det är enkelt att hålla rent och man kan både spola av det och tvätta det med starkare kemikalier om någon smitta skulle komma in. Just lättstädade material är mycket viktigt för att smittan inte ska kunna sprida sig vidare. Stål är dessutom lätt att tyda. Minsta lilla köttsaft eller smuts syns nämligen.
Matsalen
Även restaurangens matsal måste vara inredd på ett passande sätt. Bord och stolar hör till, och kanske bänkar. Det beror lite på vilken inriktning restaurangen har. Det är viktigt att borden är lagom stora. Man ska få plats att äta även större sällskap men samtidigt ska man kunna ta sig fram i matsalen. Stolarna ska vara sköna att sitta på även längre stunder. Det kan ta ett tag att beställa mat, äta och umgås. Men stolarna bör också vara relativt lätta att göra rena. Någon kan spilla något.